Dan žena v 50 odtenkih megle

Frida Kahlo. Meryl Streep. Oprah Winfrey. Princesa Diana. P!nk. Svetlana Makarovič. Ženske z velikim Ž. Razlog, zakaj je lahko vsaka ženska ponosna, da pripada nežnejšemu spolu.

Vprašate se, zakaj so del mojega jagodnega izbora. Kljub njihovi unikatnosti in različnosti imajo vse med njimi skupni imenovalec. Upornost. Družba jim je večkrat rekla ne in jih teptala. Pa so se vdale? Nikoli.

podmojimoknom2 (2)

Frida Kahlo. Sporočilnost njenih slik in njena miselnost je še kako provocirala takratno družbo. Svoji drugačnosti je ostala zvesta do smrti. Meryl… kraljica filmskih platen. Baje so ji rekli, da je pregrda, da bi ji v Hollywoodu kdaj koli lahko uspelo. Uh, kako so se zmotili. 🙂

Oprah, za njo še kako drži verz pesmi (meni tako ljubega!) Dina Merlina… Na vrhu uvijek ima mjesta, ako se krene sa dna. Temnopolta sirota iz revnega Misisipija, ki je prilezla do samega vrha in ustvarila pravi medijski imperij. Princesa Diana. Na vsak način so jo skušali spraviti v kalup. In da ja ne bo monarhiji v zadrego. Živela je po svoje. Do svojega zadnjega diha. Pink očitajo, da vse včasih obnaša prostaško in nedamsko. Ker pač včasih preklinja in pove praktično vse, kar ji leži na duši. Pa ji je mar? Fuck and hell no. Punca tera svojo špuro. 🙂

podmojimoknom2

Ob izjavah in delih Svetlane Makarovič se trese vsa slovenska družba. Pred njeno bistroumnostjo ni varen nihče. Podmukli politiki, dvolična cerkev ali sprevržena družba. Ta dama slovenske poezije vedno znova preseneča s svojo ostrino in hudomušnostjo, ki ne prizanaša nikomur. Je zagovornica zatiranih in ubogih. In velika prijateljica živali.

Všeč mi je, da vsaka izmed teh čudovitih žensk vztraja na svoj način. Ne glede na to, kolikokrat jim družba reče, da je njihova pot zgrešena in napačna. Ker se znajo zbadljivim komentarjem le nasmehniti in z dvignjeno glavo iti naprej.

Zaradi takih velikih imen sem vsak dan posebej ponosna, da sem ženska.

Drage bralke mojega bloga… Uživajte. Ne le ob našem prazniku, temveč vsak dan. Privoščite si le najboljše. Novo oblekico in super čevlje. Razvajajte se. Uživajte v tortici v vaši najljubši kavarni sredi mesta.

Oglejte si film 50 odtenkov sive, četudi zraven kak pripadnik moškega spola nerga in jamra, kaj vam je tega treba. O, madonca, da je treba. Res je, da 50 odtenkov sive (ali megle) ne bo rešil sveta pred tretjo svetovno vojno. Hkrati verjetno tudi drži, da je film fikcija. Pa kaj potem? Se je kdo kdaj vprašal, kaj je realnega v Vojni zvezd ali pa James Bondu? Verjetno ne. Babji film jim pač gre na živce. 🙂

Kakor koli, drage moje. Svet je široko odprt za vas, da postanete vse, kar si želite. Bodite močne in odločne. In dovolite si sanjati. Tudi, ko vam drugi rečejo ne, si ve vedno recite: DA.

In kot pravi Beyonce: Women can run the world. 🙂

beyoncTULIPS

1 thoughts on “Dan žena v 50 odtenkih megle

  1. super zapis, kako zelo drži- vsaka je posebna in vse smo lahko ponosne na to, da smo ženske..
    tisto- tudi ko vam drugi rečejo ne, si rečite DA, pa bi morala postati mantra vseh nas, pa ne glede na spol seveda 😉

    Všeč mi je

Komentiraj